לפעמים הרעיון הנכון מגיע בדיוק בזמן הנכון. יוני Z, הזמר והמלחין שהפך לאחד הקולות המרגשים ביותר בסצנת המוזיקה הדתית, מוציא עכשיו לרגל הקיץ את הסינגל החדש שלו "גאולה" – שיר שלא היה אמור להיוולד עכשיו, אבל פשוט לא יכול היה לחכות.
"ישבתי באולפן והרעיון התחיל לבנות את עצמו בראש שלי," מספר יוני. "עשיתי דמו של 30 שניות והבנתי שאני חייב להוציא את זה לתחילת הקיץ." מה שהתחיל כניצוץ הפך תוך שבוע אחד בלבד – מקונספט ועד מוצר מוגמר – לאחד השירים המלהיבים שיצר עד כה.
"גאולה" עוסק בגאולה כמושג רב-פנים: לא רק הגאולה הסופית של כלל ישראל, אלא הגאולה הפרטית שכל אדם נושא בלבבו. יש מי שמתפלל על שידוך, יש מי שמצפה לבשורה של ילדים, ויש מי שמבקש ישועה בפרנסה. המילים בשיר בנויות בשני שכבות: מי שמאזין ברמה הקולקטיבית ישמע שיר על הגאולה הלאומית, ומי שמקשיב מהלב ימצא שם את הסיפור האישי שלו עצמו.
"זה גם מה שקרה לי ב-18 החודשים האחרונים," מוסיף יוני בגלוי. "עברתי מלהיות רווק נצחי לנשוי עם תינוקת ברוך השם, לפני כמה שבועות. הגאולה הפרטית שלי היא גם כאן, בתוך השיר."
מבחינה מוזיקלית, יוני Z ממשיך את דרכו האופיינית – שאיבת השראה מעולמות מוזיקליים מגוונים, אפריקאים והודיים, ושילובם בתוך עולם תוכן יהודי אותנטי. הפקת השיר נוצרה בשיתוף פעולה עם יואל ווייס, המפיק המוכשר שטיפס במהירות לפסגת התעשייה. "יואל הוא גאון פופ מוזיקלי," אומר יוני, "ויש לנו עוד הרבה שירים משותפים בדרך."
בשיר מופיע גם עזי, ראפר ממוצא מלאי, בחלק ראפ שיצר רגע מיוחד: "רצינו ראפ שהוא לא גוי'ש – משהו יותר אופטימי ובהיר. עזי הביא בדיוק את הצבע שחיפשנו."
"גאולה" הוא הסינגל הראשון שיוני מוציא בקיץ הזה, במיוחד לקהל האמריקאי שאוהב ומעריך את הז'אנר הזה. בחלק השני של הקיץ מבטיח יוני מוזיקה עם נוכחות עברית בולטת יותר.
מילים ולחן: יוני Z | עיבוד: יואל ווייס, יוני Z
LYRICS:
Intro:
Are we ready?
G-E-U-L-A
G-E-U-L-A
Verse 1:
How many days, and how many nights
Did I question, did I wonder “is it near”
Right here!
On giant shoulders yeah I’m standing tall
Cause I know I can take it from here!
Pre-Chorus:
So I will walk, they have walked
So we could run, so we could run
So we can jump, so we can jump
And fly away
Chorus:
G-E-U-L-A
I’ve been waiting for this day
G-E-U-L-A
Come on and we’ll fly away
O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Verse 2:
No longer broken, no
My heart’s wide open
Shir Chodosh, I’m singing just for you
Oh it wasn’t easy, I’ll admit
But every moment was worth it
Cause every prophecy came true!
Pre-Chorus:
So I will walk, they have walked
So we could run, so we could run
So we can jump, so we can jump
And fly away!
Chorus:
G-E-U-L-A
I’ve been waiting for this day
G-E-U-L-A
Come on and we’ll fly away
O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Rap:
I’ve been waiting for this day
Come on let’s go fly away
To the good times, sunshine,
Everybody dancing in the street as we praise Your name
Whole world gonna feel brand new,
It’s all about dreams come true,
Let’s make this day come soon,
I know I can count on you and you and you!
Bridge:
I walked, I ran, I jumped, I’ll fly away
I walked, I ran, I jumped, I’ll fly!
Outro Chorus:
G-E-U-L-A
Come on let’s go fly away
G-E-U-L-A
Dancing in the street as we praise Your name
G-E-U-L-A
It’s all about dreams come true
G-E-U-L-A
I know I can count on you and you and you!
G-E-U-L-A

